Przepis

To, że kocham naleśniki wiadomo nie od dziś. Niestety nic już tego nie zmieni. Cóż jednak począć kiedy zawartość glutenu i mleka krowiego w tych smakołykach, aż bije po oczach?
Stworzyć recepturę na wersję bezglutenową, bezmleczną i oczywiście bezcukrową. 😀

Oto jest! Przedstawiam Wam dzisiaj recepturę na przepyszne, pachnące i słodziutkie amerykańskie naleśniczki.

Włóżcie masło ghee do rondelka , postawcie na małym ogniu i poczekajcie aż się roztopi.
Dodajcie mleko, jajka, ksylitol lub cukier kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Zmiksować.
Rozgrzejcie 1/2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu. Chochelką wlejcie porcję ciasta, smażcie 1-2 minuty i przewróćcie na drugą stronę. Smażcie kolejną minutę.
Tak samo postępujcie z kolejnym porcjami ciasta.
Naleśniki ułóżcie na talerzyku, polejcie syropem klonowym i dodajcie ulubione owoce.

Smacznego! 🙂