Przepis

W końcu WIOSNA…Yuppi!!! 🙂
Czas na porządki w domu i w głowie. Uwielbiam ten moment kiedy pakuję w kartony wszystkie zimowe kurtki i buty.
W związku z tym postanowiłam abyśmy złapali troszkę koloru za sprawą beta karotenu, który jest w marchewce.
Dziś przepis na bardzo słodką, przepysznie pachnącą kulkę marchewkową z dodatkiem protein. 😉
Kuleczka jest bardzo szybka i łatwa do przygotowania. Wystarczy 15 minut.

Zmiksuj marchewkę w robocie kuchennym lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż do miseczki. Zmiksuj daktyle (jeśli są bardzo twarde musisz je wcześniej zalać wrzątkiem, następnie odcedzić i osuszyć), przełóż do tej samej miseczki co marchewka. Zmiksuj płatki owsiane.
Płatki połącz z marchewką i daktylami, dodaj odżywkę proteinową i masło orzechowe. Bardzo dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki muszą się dokładnie ze sobą połączyć.
Na koniec ulep kuleczki ( u mnie wyszło 13 kulek o wadze 30 g).
Wstaw do lodówki na minimum godzinę.