Przepis

Niestety, nie udało mi się uniknąć kataru w tym sezonie… p Bez względu na wszystko nie zamierzam się poddać, dlatego jak pewnie widzialaś/eś na moich fan page’ach od rana gotuję buliony, duszę warzywka i czekam aż nastąpi cud…
Dlatego właśnie postanowiłam przygotować sobie równie zdrowy deser, pełen witaminek, coś a’la owocowy kogel mogel.
Jest bardzo delikatny, nienarzucający się zbytnią słodyczą. 🙂

Przepis:
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, odstaw. Do rondelka wlej sok, dodaj żółtka, cukier kokosowy i mąkę ziemniaczaną. Podgrzej (ale nie gotuj) ok. 8 minut, cały czas mieszając. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Przelej do miseczek i wstaw do lodówki na 3 godziny.